Чому зламався монітор?

Монітор є одним з головних компонентів будь-якого ПК, тому, коли він виходить з ладу, це немалий клопіт для його власника. До основних причин поломок монітора, незалежно від виробника, можна віднести знос або використання в ньому не якісних комплектуючих. Монітори, що відносяться до недорогого сегменту, наділені слабкими роз'ємами і поганою якістю пайки. Це сприяє виникненню місцевого перегріву і швидкого окислення, що в свою чергу призводить до втрати контакту. Про дані проблеми свідчать затримка при вімкненні монітора, а також значне погіршенні якості зображення.

Дуже часто до поломки монітора призводять часті перепади напруги. При незначних стрибках в електромережі, з ладу може вийти безпосередньо блок живлення, не пошкоджуючи при цьому інші комплектуючі монітора. Така поломка усувається ремонтом або заміною блоку живлення. Виконувати такого роду операції краще в спеціалізованих сервісних центрах.

Не менш розповсюжденими проблемами, які можуть спричинити вихід з ладу монітора, є недбале ставлення користувача. Якщо на монітор потрапила вода або будь-яка інша рідина, необхідно якнайшвидше вимкнути його з розетки і, не гаючи часу звернутися за допомогою в наш сервісний центр, де ремонт моніторів у Львові виконують якісно, швидко та з гарантією.

Причини поломки монітора можуть бути найрізноманітнішими - перегорів транзистор, зламався інвертор або блок живлення, розбилася матриця. Щоб правильно з'ясувати причини, що призвели до поломки монітора, необхідно провести його діагностику, що дозволить правильно визначити причину і якісно її ліквідувати.