Ремонт та заміна корпуса ноутбука.

При користуванні ноутбуком «з розумом», можна захистити свою нервову систему, оскільки він буде довгий час служити «вірою та правдою». Однак навіть невеличка неакуратність, посилена роками експлуатації, може призвести до конструктивних недоліків в петлях лептопа, а також місцях, де кріпиться матриця. Це проявляється в тому, що під час роботи петлі матриці ноутбука будуть туго провертатися, тим самим провокуючи несправність корпусу ноутбука.

Які «симптоми» в обов'язковому порядку повинні привернути увагу користувача та наштовхнути його на думку, що саме прийшов час ремонту корпусу ноутбука чи його заміни:

  • ноутбук впав з висоти, після чого закривається якось по-іншому, з'явилися зазори в корпусі;
  • при закритті ноутбука, кришка матриці має легкий вільний хід (і чим він більше, тим небезпечніше подальше використання ноутбука);
  • між нижньою та верхньою частиною корпусу з'явилася щілина, котра при натисканні на кришку матриці лише збільшується;
  • всередині корпусу чути, як перекочується дрібний пластик (іноді він може навіть випадати назовні).

Що необхідно зробити з ноутбуком, в якому розламується корпус?

  1. В першу чергу звернутися до фахівців сервісного центру, де ноутбук розберуть та все ретельно оглянуть. Робити це потрібно дуже акуратно, інакше є ризик зламати його ще сильніше. Дані дії можуть ускладнюватися тим, що частково зламані частини корпусу стають крихкими в місцях кріплення петель, тому при недбало виконаній роботі будуть розламуватися далі.
  2. Після цього проводиться відновлення несправних місць та зміцнення корпусу в цьому місці. Тріщини в корпусі склеюються дуже міцним клеєм або заливаються пластиком. Відновлюються також ребра жорсткості.
  3. Після цього все збирається назад та перевіряється на міцність і відсутність люфтів.

Насправді ремонт корпуса ноутбука - це великий перелік робіт, який дасть позитивний результат тільки в тому випадку, коли виконаний «на совість»! Спеціалісти, що працюють у нашому сервісному центрі не запропонують замовнику заміну корпуса ноутбука, якщо є можливість його відновити.

Основною причиною виникнення такої проблеми, як зламаний корпус ноутбука, є неправильна його експлуатація, в процесі якої гвинти, що з'єднують між собою корпусні деталі та петлі починають по-трохи послаблюватися. Через це вся конструкція стає нестійкою, деталі починають зміщуватися одна відносно іншої. Це негативно позначається на стані корпусу в місцях з'єднання петель і корпусу, оскільки саме в місці з'єднання петлі та корпусу знаходиться точка докладання зусиль при відкриванні ноутбука. Прикладені зусилля приводять до того, що починає ламатися місце, в котре вкручуються гвинти, до чого особливо схильні моделі з пластиковим корпусом, котрих переважна більшість.

Сам по собі пластик вважається не дуже міцним матеріалом, крім цього він послаблюється процесами нагрівання/охолодження корпусу, ударами під час експлуатації чи транспортуванні. Як результат, виникає ланцюгова реакція, оскільки починає виламуватися все кріплення в районі однієї петлі, потім петля як «консервний ніж» розкриває корпус як «консервну банку».

При перших ознаках проблем з ноутбуком, не варто чекати, поки він буде розламаний на дві частини. Правильне рішення - звернутись до майстрів нашого сервісного центру, де буде проведена діагностика та вирішене питання - чи варто виконувати ремонт корпуса ноутбука чи краще його замінити.