Три причини, що призводять до проблем з ПК

Ставши власником такого приладу, як Персональний Комп’ютер, користувач з часом стикається зі збоями у його роботі, які проявляються у зависанні, перезавантаженні і відключенні без причин. Усі ці фактори не дозволяють нормально працювати, перетворюючи використання комп’ютера на справжній клопіт. У цій статті ми розглянемо основні причини винекнення таких проблем, та шляхи їх павильного вирішення. В будь якому випадку слід пам’ятати, що комп’ютер це складна та дорога техніка, тому не варто намагатись вирішити проблему самому, та доручити цю справу нашим майстрам.

Перше. Причиною самовільного вимкнення комп’ютера може стати перегрів його компонентів. В даному аспекті, слід згадати, коли останній раз комп’ютер проходив техобслуговування, тобто чищення від пилу, профілактику. Необхідно пам’ятати, що компоненти ПК охолоджуються за допомогою вентиляторів. При тривалому використанні пил осідає на них, зменшуючи при цьому тепловідвід, що з часом спричиняє перегрів комплектуючих. Як висновок – чистити системний блок від пилу необхідно не менше одного разу на рік. Звернувшись за допомогою у наш сервісний центр у Львові, профілактику або ремонт ПК буде виконано швидко та якісно.

Друге. Перегрів центрального процесора, до якого може призвести не тільки пил, котрий осів на вентиляторі, але неналежним чином нанесена, або пересохша від часу термопаста. Термопаста – це спеціальна суміш, котра забезпечує теплообмін між охолоджуючим радіатором і корпусом процесора. Якщо буде виявлено перегрів процесора, перше, що слід зробити, це замінити термопасту. З такою проблемою наші майстри справляться швидко, і на високому рівні.

Третє. Причиною раптового вимикання або перезавантаження можуть бути наслідки дій комп’ютерних вірусів. Щоб позбавитися цієї неприємності слід провести повне сканування комп’ютера на віруси, причому використовуючи для цього надійну антивірусну програму з останніми базами. У деяких випадках це не допомагає позбутися проблеми, тоді необхідне форматування жорсткого диска і перевстановлення ОС. Якщо і в даному випадку питання залишається відкритим, причину слід шукати в іншому – апаратній частині.