Як прискорити роботу ноутбука з новим SSD диском?

Мультимедійний або ігровий ноутбук не може обійтися без SSD накопичувача. Саме завдяки йому швидкість роботи ноутбука буде значно зростати. Давайте розберемося, якими особливостями та функціями наділені такого типу диски.

Сучасні реалії розвитку програмного забезпечення та зрештою, і самі ноутбуки, схильні до старіння. Придбання нового "девайсу" це нові значні фінансові витрати. Саме тому дешевшою буде модернізація ноутбука. Швидкий SSD накопичувач, чи іншими словами, твердотільний накопичувач - це «конкурент» традиційному жорсткому диску. По суті SSD – це така собі велика «флешка».

Якимі переваги у SSD накопичувачів? Насправді, переваг можна перерахувати багато, надриклад:

  • По-перше, цей тип накопичувачів абсолютно безшумний. На відміну від жорстких дисків HDD в них відсутні рухомі деталі. Завдяки безшумній роботі створюється високий рівень комфорту, користувач має можливість краще сконцентрувати увагу на вирішення своїх завдань.

  • По-друге, твердотільні накопичувачі відрізняються низьким рівнем енергоспоживання, що максимально актуально для власників ноутбуків, оскільки відчутно збільшується час роботи в автономному режимі. За результатами багатьох тестів середній час роботи батареї ноутбука при переході з HDD на SSD накопичувач може збільшуватися від 10 до 15%. Отже, якщо ноутбук працює від батареї 3 години, то завдяки використанню твердотільного накопичувача у вас будуть додаткові 20-30 хвилин роботи.

  • По-третє, SSD накопичувачі стійкі до ударів та вібрацій, якщо пристрій випадково впаде, то гарантовано не зламається.

  • Ще одна найважливіша перевага - висока продуктивність SSD. Швидкість читання та запису можуть досягати рекордних показників. Наприклад, ноутбуки Macbook від компанії Apple, в котрих використовуються диски такого типу, спроможні забезпечити практично миттєве завантаження операційної системи, а також комфортну роботу з різними програмами.

Використавши SSD накопичувач, користувач ноутбука миттєво відчує різницю не тільки в роботі, але також під час гри, насолодиться відмінною швидкістю запису чи зчитування, мінімальним часом завантаження ноутбука. Це особливо відчують ті користувачі, котрі мають справу з такими додатками, як Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, AutoCAD та ін. Всі переваги модернізації ноутбука відчують також геймери.

Якщо ви прийняли рішення і хочете встановити SSD, замість HDD, все що вам доведеться зробити - звернутися в наш сервісний центр, де про всі нюанси подбають наші досвідчені співробітники. Ми в короткі терміни зможемо підібрати самий оптимальний варіант за обсягом та вартістю, а потім встановимо диск та виконаємо перенесення всієї інформації.