Який монітор вибрати?

Сьогодні комп'ютерні технології дуже стрімко розвиваються, і монітори не є виключенням. Ще вчора вони були громіздкими і важкими, тоді як сучасні монітори  становлять не більше кількох сантиметрів завтовшки. Недосвідченому користувачеві проблематично розібратися у всьому різноманітті цих приладів, тому актуальним є питання – на які характеристики варто звернути увагу при його виборі? Критеріїв, котрі визначають правильний вибір монітора, дуже багато, тому для різних цілей вибираються різні монітори. Вартість моніторів може істотно відрізнятися, їх можливості і технічні параметри теж різні.

Необхідно врахувати, для яких цілей потрібен монітор, де він буде використовуватись – в офісі, чи в домашніх умовах. Для роботи цілком достатньо буде монітора, діагональ котрого становить 19 дюймів. Для перегляду фільмів, гри в комп'ютерні ігри потрібний монітор з більшою діагоналлю - 22 дюйма і більше.

Однак якість монітора залежить і від інших важливих характеристик. Перевагу слід віддавати відомим брендам, котрі добре зарекомендували себе на ринку, так як від цього буде залежати, як швидко він вийде з ладу. При необхідності, майстри нашого сервісного центру швидко та якісно здійснять ремонт моніторів у Львові, надавши гарантію на виконану роботу. Важливими параметрами сучасного монітору, також є тип матриці, яка в ньому використовується, частота оновлення, роздільна здатність, скравість/контрастність, кут огляду. Сучасні монітори, як правило, підтримують роз'єми двох типів - VGA і DVI. VGA-вихід, призначений для старших моделей відео карт, роз'єм DVI - більш сучасний. Також монітори можуть бути наділені HDMI-роз'ємом, за допомогою якого можна передавати цифрові відео дані високої роздільної здатності, а також багатоканальні цифрові сигнали.

Залежно від завдань, що ставляться перед монітором, необхідно звертати увагу на додаткові його можливості. Наприклад, завдяки наявності вбудованого TV-тюнера, можна буде переглядати телепередачі на ПК. Вбудовані колонки дозволять зекономити місце на столі та кошти на придбання додаткової звукової системи.