Заміна роз'єму зарядки сучасного смартфону.

Коли смартфон перестав тримати зарядку, однією з ймовірних проблем може бути роз'єм живлення, котрий вийшов з ладу. В даному випадку важливо спочатку переконатися в тому, що поламка саме в ньому.

Як виявити, що несправна зарядка?

Існує декілька способів. В першу чергу варто відтворити події, що передували виникненню даної проблеми. Якщо смартфон впав, шнур живлення різко висмикнули, чи в штекер живлення потрапив пил або інше забруднення, все це могло спровокувати виникнення проблеми. Також варто візуально оглянути телефон, під'єднати його в мережу. Якщо реакція відсутня, це свідчить про те, що несправний роз'єм.

Декілька головних причин, з яких 100% знадобиться заміна роз'єму зарядки смартфону:

  • різного роду механічні пошкодження;

  • неправильно вставлений штекер, як результат пошкоджені контакти;

  • різке висмикування кабелю живлення;

  • падіння смартфону с висоти або удари об тверду поверхню;

  • забруднення, пил та бруд можуть потрапляти всередину пристрою;

  • потрапляння на роз'єм смартфона вологи чи рідини;

  • заводський брак, наприклад, не якісна пайка.

Майстрам сервісного центру доволі часто доводиться стикатися з проблемою, коли заміна роз'єму зарядки смартфону неминуча. Користуватися зламаним пристроєм вкрай небезпечно, тому правильним рішенням в даному випадку стане своєчасне звернення до спеціалістів. Важливо пам'ятати, що заміна роз'єму включає певний перелік дій, в залежності від типу смартфону.

Як поміняти роз'єм на смартфоні?

Коли телефон не тримає зарядку, найчастіше несправність саме в роз'ємі живлення. Даний вид техніки відрізняється тим, що у нього дуже дрібні деталі, котрі щільно прилягають одна до одної. Саме тому під час виконання ремонту максимально важливо бути обережним. У даному питанні майстер повинен володіти знаннями, мати досвід, інакше смартфон буде не відновлений, а ще більш доламаним. Досвідчені майстри знають, що заміна роз'єму зарядки у смартфонах таких виробників, як Asus, Samsung, iPhone та ін. має виконуватися за спеціальною схемою.

Перше, що необхідно зробити - розібрати смартфон, це дозволить зняти системну плату (власне до неї припаяний роз'єм micro-USB). Цей роз'єм живлення вважається найбільш поширеним. Попри те існують нестандартні різновиди пристроїв, наприклад смартфони, виготовлені у Китаї, з якими часом можуть виникати певні складності. Хоча гніздо у всіх смартфонів може бути однаковим, кріплення до системної плати часом відрізняється. Саме тому у деяких випадках відновлювальні роботи можуть бути більш простими чи досить складними. Про це можна буде сказати після діагностики. В нашому сервісному центрі виконується заміна роз'єму зарядки смартфону, не залежно від виробника, тому якщо виникла проблема - ласкаво просимо!